Categories
Новини

С настъпването на пролетта растенията се развиват много бързо. През втората половина на март, началото на април зацъфтяват повечето видове и градината се изпъстря с багри. Всички тях можете да поръчате при нас и да се консултирате подробно за тяхното отглеждане и изисквания.

Първи разтварят цветове игликите (Primula sp.). primula-elatior-piano-mix-u4560-1След тях зацъфтяват белият арабис (Arabis sp.), иберисът (Iberis sp.) и аубриетата (Aubrieta sp.), която цъфти в розово, виолетово и синьо. Бял арабис (Arabis sp.)Иберисът (Iberis sp.)Аубриетата (Aubrieta sp.)Атрактивният флокс (Phlox subulata) расте на гъсти туфи и е идеален за скални кътове и алпинеуми. Флокс (Phlox subulata)Теменужките (Viola sp.), паричките (Bellis perennis) и незабравките (Myosotis sp.) са видове, които допълват зеленото пространство със своите неизброими багри.Теменужки (Viola sp.)Незабравки (Myosotis sp.) Сега е и сезонът на каменоломките (Saxifraga sp.), които цъфтят навсякъде, дори между камъни и скали, почти без наличие на почва.Каменоломките (Saxifraga sp.)

Бергенията (Bergenia sp.) също цъфти от началото на март до края на април. Тя образува красиви гъсти и едри туфи от лъсскави листа, над които се образуват големите цикламено-розови цветове.Бергеният(Bergenia sp.)
Храстите също започват цъфтеж. Един от най-предпочитаните пролетни видове е е форзицията (Forsythia sp.). Тя цъфти още преди разлистване с огнено жълти цветове, не е претенциозна към условията на отглеждане и изисква пряка слънчева светлина.Форзиция (Forsythia sp.). Форзиция (Forsythia sp.).
Друг декоративен вид – японската дюла (Chaenomeles sp.) разтваря едрите си червени цветове, които се запазват дълго време върху клонките. Този вид е подходящ както за групови насаждения, така и самостоятелно. Оформя се лесно и расте сравнително бързо.Японска дюла (Chaenomeles sp.)
Рожковът (Cercis siliquastrum) се среща най-често като храст, но може да достигне и размерите на дърво. Цветовете му са обагрени в розово и са разположени в снопчета на дълги дръжки. Интересен факт при този вид е, че те се появяват не само по младите клонки, но и по кората и по цялото стъбло. Рожковът вирее както на слънце, така и на полусянка.Рожков (Cercis siliquastrum) Рожков (Cercis siliquastrum)

Всички от изброените храсти можете да поръчате при нас.