Categories
Новини

Марката НЮ ГАРДЕН ООД е успешен и дългогодишен участник на българския пазар  като автор и изпълнител на голям брой ландшафтно архитектурни проекти за  различни клиенти.

Фирмата е специалист и в изграждането на вертикално озеленяване. Ние влагаме част от времето си в проучване и създаване на нови технологии за засаждане и отглеждане на растенията във вертикални условия, които да се развиват оптимално добре и да създадат една естетична и устойчива зелена стена.

c_49b5e9219fb7a6c6a16aeebb61b7aa80

Наш обект са вертикалните зелени стени (външни и вътрешни) и покривни градини на 2,3 и 8 ниво в сградата на Райфайзен банк – Експо 2000 – фаза 3 и фаза 4. Перфектният подбор на растенията, добре изпълнената технология и редовната поддръжка, са в основата за постигане на желания ефект.

c_a0cf944c4132445f8d2dac0b79752930

Интериорни зелени стени

  • Използвана е метална конструкция за рамка, като са монтирани полистиролни плоскости и вата (кече) сгъната на няколко пластa.
  • Кореновата система на засадената растителност се развива изцяло върху ватата на принципа на хидропоника.
  • Използваната растителност е от устойчиви интериорни видове, които издържат успешно в условия със сух въздух и изкуствено осветление.
  • Оптималния температурен режим е в границите от 18-26 градуса.Осветление е добре да се допълни с осветителни тела, като тяхната мощност и наситеност трябва да бъде съобразена с количеството естествена светлина в помещението.
  • Поливна система е изградена с минимално количество загуба на вода от 0,1%. Водата е на циркулационен принцип – оттича се в резервоара и се изпомпва отново за поливане на стените. Така загубата е единствено от изпаренията и консумацията на раститтелността.

photo6

Екстериорните зелени стени са от голямо значение през различните сезони и особено през горещите летни дни. Правилно изградени, те предпазват фасадата от тежките атмосферни условия

  • При Експо 2000 е използвана система от метални ъжета на Jakob Rope System, за увиване на бръшляните.

c_d3af7f94763742ec6a16d6f2c886b0a9

Друг обект на на фирма Ню Гарден ООД е външната вертикална стена на ул. Оборище с площ 35 кв.м.

  • Използвана е метална конструкция – тип стилажна, облича се с геомрежа и се пълни почвен субстрат. В геомрежата се правят отвори където се засаждат и прикрепят растенията. Видовете използвани за стената сa няколко сорта от вида Hedera helix и Pachisandra terminalis. Използвани са около 1100 бр. за покриването на площта.

???????????????????????????????

Вертикалните зелени стени са едно добро решение при озеленяването на интериорни и екстериорни пространства. Те са не само красив декоративен елемент, но и жива биологична маса, която създава баланс между архитектурна и природна среда.

Ние разполагаме с екип от специалисти с дългогодишен опит в ландшафтната архитектура. Ще изготвим за Вас идеен проект, съобразен с Вашите виждания и идеи и обсъден като технология и изпълнение с нашите специалисти.